Важната среща между елитните и отбори по въпроса за телевизионните права няма да се състои по план заради доста комична причина.

Оказа се, че модерната сграда на Българския футболен съюз в Бояна е протекла след бурята в столицата преди няколко дни, информира "24 часа".

Именно в амфитеатралната зала за пресконференции трябваше да се проведе въпросната среща, но тя се нуждае от ремонт. За основен ремонт са още няколко зали и стаи в сградата.

Така представителите на клубовете ще трябва да сменят мястото на срещата, като вероятно ще се съберат в ресторанта на хотела към базата.

Въпросът с телевизионните права е доста дискутиран в последните седмици, най-вече от страна на Левски и новият силен човек в клуба - Наско Сираков.

Претенциите му са, че "сините", както и вечният съперник ЦСКА заслужават доста по-голям дял от телевизионните права, защото без съмнение са двата клуба, които предизвикват най-голям интерес.

Не е тайна, че почти цялата аудитория на телевизията, излъчваща Първа лига, се дължи изцяло на двата ни гранда, което обаче не се взема под внимание, когато се разпределят средствата.

Наско Сираков дори заплаши, че може да се стигне и до ситуация, в която камери на телевизията няма да бъдат допускани на "Герена".