Футболистите на Шалке ще напуснат терена в утрешния мач за Купата на Германия срещу Байерн (Мюнхен), ако феновете отново издигнат същите агресивни и обидни банери срещу собственика на Хофенхайм Дитмар Хоп.

Както е известно, гостуващата публика на баварците по този начин прекрати за кратко срещата от първенството, когато техният тим гостуваше именно на Хофенхайм. Макар и Байерн да спечели с 6:0, двата отбора в продължение на 13 минути реално не играха в знак на протест. Подобни инициативи създадоха проблеми на още три мача от кръга.

''Ако подобни проблеми ескалират и на ФЕЛТИНС-Арена утре в мача за Купата с Байерн, както и ако се случат и на нашите следващи мачове в първенството или за Купата, ние ще напуснем терена, без значение колко време от мача е изминало, какъв е резултатът или какви са другите обстоятелства на терена, се казва в изявление на клуба.

''Ние като ръководство продължаваме разговорите с различни фен-групи и им показахме ясната си идея и виждане, че не толерираме подобно поведение, се казва още в съобщението на Шалке.

В противовес на поведението на Шалке, самият Дитмар Хоп отказва какъвто и да е диалог и не иска да има контакти с фенове или техните представители.

''Не виждам защо трябва да комуникирам и да търся път с хора, които ме обиждат, но аз не съм им направил никога нищо лошо. След толкова време с Хофенхайм, те се сетиха сега, че не им харесвам. Нямам причина да търся консенсус, след като аз не съм провокирал тяхното отношение по никакъв начин, казва Дитмар Хоп на страницата на клуба.