Шампионът на Висшата лига с Лестър Уес Морган прекрати кариерата си след края на футболния сезон.

Ямаецът вдигна най-желания трофей в Англия като капитан в чутовния сезон на "лисиците", в който те шокираха футболния свят.

Сега Морган бе запитан дали ще се насочи към треньорството, както правят повечето негови колеги след края на активните си кариери.

Той обаче иска ръководен пост във футбола, за да се бори с расизма срещу тъмнокожите играчи.

"Никога не казвай никога, но нямам желание да ставам мениджър към този момент. В последните две години учих спортен бизнес мениджмънт и корпоративно управление.

Ако има област, в която бих искал да работя, това е като изпълнителен директор в заседателен орган от другата страна на играта. Мисля, че това ще ми хареса, но още не съм взел решения. Оставям възможностите си отворени.

Вече работя в борда на професионалните футболисти. Няма много тъмнокожи на тези позиции. Тъжно е, защото очакваш някакво расово разнообразие, каквото се вижда на игралното поле.

В светлината на това, което се случи в последните сезони, случаят с Джордж Флойд, отзвука в социалните мрежи за расизма, искам да се включва в този сфера.

Ако мога да вляза на тези позиции, ще опитам да сътворя позитивни промени. Тогава ще се видят видят видими промени, когато някой като мен е на такова място", заяви Морган.