Ерата на Жерар Пике в Барселона е към своя край, информира каталунското издание "Спорт", което е приближено до ръководството на клуба и е отлично информирано за случващото се на "Камп Ноу".

Според изданието, треньорът на Барселона Шави е провел среща с Пике, на която е информирал бранителя, че не попада в плановете му за следващия сезон.

Той му е заявил, че многото физически проблеми и многото му дейности извън терена, както и усложненото семейно положение (Пике сe раздели с Шакира) са факторите, които са довели до това решение.

Бранителят страда от редица контузии в последните сезони и все по-трудно успява да се задържи здрав за по-продължителен период от време.

Именно поради тази причина Шави се е опитал да обясни на защитника, че най-доброто решение за двете страни е той да напусне клуба доброволно и с най-голямо достойноство, като се откаже и от дължимите му суми.

Капитанът на Барселона обаче категорично е оказал това предложение и се е аргументирал, че иска да се докаже на наставника и да продължи да играе за тима.

Очаква се през това лято каталунците да привлекат Андреас Кристенсен за центъра на отбраната, а медиите информират, че преговори се водят и с други двама играчи на Челси - Сесар Аспиликуета и Маркос Алонсо.