След като Христо Стоичков бе съобщен като едно от имената, които ще бъдат впрегнати в кандидат-президентската кампания на Емили Русо, вече са ясни и някои от другите легенди, които ще са жокери в "надбягването" за поста.

Русо е претендент да спечели вота на 24 януари, който се очаква да има огромно влияние за бъдещето на Барселона. Той бе в борда на директорите на предишното ръководство, но поведе бунта през април със своята оставка и обвиненията в корупция срещу президента Хосеп Бартомеу.

Това го направи особено популярен сред феновете и той се кандидатира, като негова дясна ръка и човек за поста вицепрезидент е Хосе Мария Мингея. Той пък е мениджърът, довел в Барса Стоичков, Марадона, Ромарио, Роналдиньо...

И един от хората, които ще бъдат включени в списъка с евентуални бъдещи позиции в клуба като част от кампанията на Русо, е Христо. Това разкри самият Мингея.

Конкуренцията обаче е сериозна.

Жоан Лапорта постигна големи успехи при мандата си в края на миналото и началото на настоящото десетилетие, като доведе в клуба Пеп Гуардиола. По негово време бяха спечелени три трофея в Шампионската лига.

Изненадващо обаче не в неговия лагер е легендата Шави, който подкрепя кандидата Виктор Фонт. Неговата платформа е за тотална революция и променяне на курса в Барса, обръщане отново към собствената академия и талантите на клуба. Шави вероятно ще стане треньор, ако спечели Фонт.

Той пък получи подкрепата и на Жорди Кройф, синът на великия Йохан, който от близо 40 години е символна фигура за всеки барселонист като играч, треньор и консултант на цяла редица президенти на клуба. И след смъртта му през 2016-а, влиянието на Кройф очевидно не отслабва и Жорди е жокер в кампанията на Фонт.