Треньорът на Барселона Шави по принцип се слави като дипломатичен и спокоен човек, но напрежението след фалстарта на тима явно му дойде в повече.

Каталунците стигнаха само до 0:0 срещу Хатефе в първия мач от новия сезон, а спецът бе изгонен от съдията. Червен картон имаше също и за Рафиня.

ВИДЕО ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК>>>

Шави обвини съдията в куп грешки, но не спря само дотам. Той говори и за състоянието на целия испански футбол и имиджа му навън.

Тирадата на треньора със сигурност ще му донесе и наказание от ръководството на Ла Лига.

"Казаh на съдията, че си затваря очите пред многото нарушения на Хетафе, а на нас не ни прощава, и той ме изгони. Той е главният виновник за случилото се. Той и никой друг. А когато му казах истината, получих червен картон. Ако си мислят, че така ще ме накарат да мълча... Постоянно се правят инструктажи и срещи, на които на треньорите ни се казва, че качеството на съдиите ще се повиши. Но става точно обратното. Искаме да продаваме правата за Ла Лига в чужбина, а предлагаме на хората това. Ако това е продуктът испански футбол, той е пълен позор. Разбирам защо хората не гледат шампионата. Бесен съм", изригна Шави.

А интересното е, че спецът бе порицан от колегата си в Хетафе Хосе Бордалас.

"Шави може да е недоволен от съдията, но не може да си позволява да генерализира за целия испански футбол. Всички ние сме колеги и имаме отговорност да градим имиджа на Ла Лига, а подобни изказвания единствено го рушат", сподели Бордалас.