Спряганият за нов треньор на Барселона - Шави, призна за среща със спортния директор на клуба Ерик Абидал.

Легендата на каталунците в момента е треньор на катарския Ал-Сад, но медиите гръмнаха с новината, че шефовете на Барса са дошли в Катар, за да преговарят лично с него.

Това предизвика истинска еуфория сред феновете на клуба, като в допитване на "Мундо Депортиво" по върпоса, 97% гласуваха, че одобряват подобен ход.

Шави, който има 767 мача за клуба, призна за подобна среща, но отклони въпросите относно обсъжданото на нея.

"Видях се с Абидал, защото сме приятели. Не мога да говоря повече за Барселона от уважение към клуба и Валверде. Мечтая да стана треньор на Барселона, но в момента съм фокусиран върху работа си в Ал-Сад".

Заради слабите резултати и най-вече неубедителната игра в последните месеци, Валверде почти сигурно ще бъде освободен от поста. Според каталунските медии за подобен ход апелират и тарторите Лионел Меси и Жерар Пике. Освен бивш съотборник, Шави е и техен приятел, а и концепцията за вкарване на "вътрешен човек" се харесва на всички свързани с клуба.

Мнозина припомнят случая с Гуардиола, който нямаше почти никакъв опит в професията, но като кадър на клуба се справи повече от блестящо.