Една от най-големите легенди на Барселона - Шави, не скри желанието си един ден да поеме родния си клуб.

Признанието му дойде само няколко месеца, след като отказа предложение да заеме треньорския пост.

Шави, който в момента е начело на катарския Ал Сад, коментира темата Барселона.

"Убеден съм, че искам да се завърна в Барса, ентусиазиран съм от подобно нещо. Мисля, че сега, когато вече съм треньор, мога да дам още на футболистите. В Барса искам да започна проект от нулата и аз да взимам решенията.

Харесва ми да работя с хора, в които имам доверие, които са лоялни и доблестни. Не мога да работя с хора, които "тровят" съблекалнята. Важна е също и темата за медицинския щаб. Всичко трябва да се напасне.

От сегашния състав на Барселона голяма част са изключителни футболисти. За мен Жорди Алба е най-добрият ляв бек в света. Пике е най-добрият централен защитник в света. Бускетс е най-добрият дефанзивен халф, а Меси е най-добрият футболист в света. Към тях прибавяме Суарес, Де Йонг, Артур. Последните двама мисля, че ще постигат успехи в Барса в следващите десет години.

Аз лично бих привлякъл крила от типа на Неймар. Не зная дали ще пасне в социално отношение, но от футболно отношение няма никакви съмнения. че би бил невероятна придобивка. Барса има футболисти в средата на терена, но липсват крила, каквито има в Байерн например. Не се нуждае от много нови: Джейдън Санчо, Серж Гнабри."

Снимка: Getty Images/Guliver Photos