Шави Ернандес игра повече от десетилетие рамо до рамо с Лионел Меси в Барселона, а сега оповести неприятна за всичките съперници на Барселона новина.

Аржентинската звезда няма да се отказва скоро, а напротив, вероятно ще играе почти до 40-годишна възраст. В момента Лео е на 32.

"Пред него има още пет или може би дори седем години на добро ниво. Грижи се за себе си и ще остане в игра до 37, 38 или 39-годишна възраст. Ще играе на световното първенство в Катар, сигурен съм в това", каза Шави във видеочат със Самуел Ето"о в Instagram.

Легендарният полузащитник на Барселона говори и за пропусната възможност да стане треньор на любимия си отбор в началото на годината. Той призна за разговорите с клубното ръководство но смята, че тогава не е било точното време за този ход. Понастоящем Шави е наставник на катарския Ал Сад.

"Да бъда треньор на Барселона е моя мечта. Но ми трябва още малко опит. Един ден ще се радвам да го направя, казвал съм го неведнъж", добавя още Шави и добавя, че би се радвал Неймар да се върне в Барселона.