Вицепрезидентът на Българския футболен съюз - Атанас Фурнаджиев, бе гост в "Тази Сутрин" по bTV, където коментира актуални теми около футбола у нас.

Според него на предстоящия на 11 декември Конгрес, ще има поне петима кандидати за президентския пост на БФС.

Към момента Борислав Михайлов е президент в оставка, защото тя трябва да се приеме именно от Конгреса, а ръководния пост временно изпълнява Михаил Касабов.

"Мисля, че всичко, което се прави е прозрачно и ясно и може да се види както от медиите, така и от всички българи. Има временно изпълняващ длъжността президент - Михаил Касабов, и Изпълком. Причината да няма Конгрес до момента е коронавирусът, както и лицензирането на клубовете, които трябваше да се лицензират наново. До юни имаше по-малко от 200 лицензирани клуба. Към момента няма пречка за провеждането на Конгреса на 11 декември.

Борислав Михайлов е подал оставка и той е президент в оставка. Тя трябва да бъде приета на Конгреса. Функциите на управляващ в момента се изпълняват от Михаил Касабов. Борислав Михайлов не участва по никакъв начин в управлението на БФС.

Стилиян Петров би бил доста добър вариант за президент. Мисля, че има и качества, и възможности. Проблемът е дали би се завърнал тук, защото трябва да се завърне да живее в България. Който и да застане, зависи с какъв екип ще дойде. И дали тези хора ще бъдат отдадени на футбола.

Явно има проблем с българското съдийство. Казали сме, че ще бъдем безкомпромисни към всички грешки, без значение умишлени или неумишлени. Всеки съдия ще си понесе последствията", категоричен бе вицепрезидентът на БФС по повод зачестилите оплаквания на някои клубове", сподели той.