Един от шефовете на разтърсвания от проблеми Ботев (Пловдив) - Радослав Кошински, заплаши освободеният преди дни Иван Бандаловски със съд.

Договорът на опитния бранител изненадващо бе прекратен, заедно с тези на капитана Лъчезар Балтанов и друг от основните играчи - Антонио Вутов.

Бандаловски реши да говори след освобождаването си от "Ботев", като остро нападна новите притежатели на акциите, както и треньора Ферарио Спасов.

Думите имаха широк отзвук във футболните ни среди, а отговорът на един от ръководителите не закъсня.

Чрез съобщение във Фейсбук, Радослав Кошински обяви, че ще се консултира с адвокатите си, за да прецени какви действия да предприеме срещу лъжите на Бандаловски

Ето какво написа Кошински в социалните мрежи:

"Ще се опитам да коментирам темите от последните дни. Четох пасквила на Бандаловски и мисля, че не трябва да му отговаряме официално, а да проверим с адвокат дали не можем да го съдим. Заведем ли бързо дело, ще се постараем да се разчуе и това ще е нашият отговор за всички ентусиасти, които си мислят, че могат да се гаврят с Ботев и то с откровени лъжи.

По отношение на въпроса с пресконференцията, не съм си променил мнението, че такава трябва да има. Но не съм си променил и мнението, че на тази пресконференция темата не трябва да е само "колко са зле нещата", дори и да е така. Не искам да се предавам и освен темата за състоянието на клуба смятам, че другата задължителна тема трябва да е "какво правим сега".

Затова полагам усилия да помогна с каквото мога (намаляване на бюджета и осигуряване на средства за клуба). Убеден съм, че двете теми вървят ръка за ръка. Припомням и най-важните действия, които трябва да се извършат (не са подредени по важност). Ще се радвам, ако сред нас има хора, които биха се включили в реализацията им. Разбирам форумната ни сила, но се налага да отделяме и време, средства и енергия за тях.

- Намаляване на бюджета.

- намиране на спонсори.

- маркетингови инициативи за осигуряване на средства

- фенски инициативи за осигуряване на средства

- закупуване на акциите от ТЦ ИМЕ придобиването на дълга на Рент Мениджмънт и прекратяване на делото срещу клуба и Сдружението

- конституирането на ръководство на клуба

- други полезни неща, които могат да се предлагат.

По въпроса за общото събрание на сдружението съм съгласен, че трябва да го насрочим, но трябва да определим точките за неговото свикване (дневен ред). Както и дата, час, място и тн."