Спортният директор на Интер Джузепе Марота заяви, че Раджа Наинголан и Мауро Икарди най-вероятно няма да играят за Интер през новия сезон.

Ръководството и новият треньор Антонио Конте са решили да направят разчистване на досегашния състав. В тази чистка се включват и двамата играчи с най-високи заплати в клуба - Наинголан и Икарди.

"Когато се отдадеш на нов проект са ти необходими правилните профили. Ние имахме възможност да разговаряме и с двамата играчи, като обяснихме позицията на клуба, която смятам, че е най-важна. Те знаят, че не са част от нашите планове. Това обаче не означава, че ние имаме съмнение в качествата им, защото и двамата са отлични играчи", обясни Марота.

"Талантът ти печели мачове, но целият състав е този, който ще ти спечели титлата. Това е поставена цел от нас. С най-голямо уважение към тях, но те не са част от този проект", категорично отсече босът на "нерадзурите".

Марота обаче отрече, че Икарди ще бъде отстранен от тренировки с първия отбор.

"Едно е да кажеш, че Икарди е за продажба, съвсем различно е по отношение на спазването на договорните ни задължения. Има специална клауза в договора му, която задължава клуба да не изключва играча от тренировъчния процес", завърши той.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/2697-55737/0231/bg