Дискусия без пряк диалог между директора в Левски Павел Колев и футболния агент Николай Жейнов разпали коментари в социалните мрежи.

Тя тръгна от поредния монолог на личния профил на Колев, който в поредните дни явно се е заел с мисия на "просветител" по въпроси, свързани с актуалната ситуация във футбола в глобален аспект. Отговорът на Жейнов е предизвикан от това, че агентът се е почувствал лично засегнат от написаното от директора в Левски.

"Коментарите, при това от хора, които имат претенции да си изкарват хляба от футбола, в стил "Не знам как е, ама не е така", ме карат да продължа с образователната поредица. Дано има кой да чете, може да научи нещо", написа Павел Колев. След което "образова" аудиторията какво се случва в Ювентус, какво - в Испания, в Англия и т.н., с намаляване на заплати на футболистите и мерки в извънредното положение по света.

"В четвъртък получих последователни обаждания по телефона от ФИФА и ECA, които независимо една от друга правят проучване сред европейските клубове какво е състоянието им и как виждат бъдещето на европейския футбол. У нас дискусия продължава да няма", завършва Колев.

Жейнов отговори на личния си профил, тагвайки и директора:

"Ако имаш предвид мен в началото, може да се обърнеш директно с името ми, както аз го направих преди няколко дни, когато казах, че не цитираш правилно информация. Няма нищо страшно да говорим с имена - въпрос на доблест. Когато човек заема такъв пост в един от грандовете на България, трябва да бъде максимално акуратен в изтъкването на факти...

...Образователната ти поредица отново е твърде едностранна и неточна. Цитираш само това, което искаш и подбираш примери, които да са ти удобни. В почти всички случаи заплатите са дължими в бъдещ период, а не се опростяват, както и самият ти каза за Ювентус. Така че самият ти си противоречиш в това твърдение. Разсрочване и опрощаване е различно нещо, това трябва да е ясно. Към момента има индикации за разсрочване, а дали ще мине в опрощаване е твърде рано да се коментира. 

Едностранното взимане на решение в тази ситуация може да се окаже в следващ етап проблем за клуба. Който реши да намалява заплати без съгласието на играчите, може да доведе до тежки съдебни битки, от които се опитвате да се измъкнете вече толкова години.

Много отбори пък изобщо не са чак толкова притеснени от такава гледна точка, защото са направили застраховки за форсмажорни обстоятелства като настоящото. В разговорите с ФИФА и ЕСА информира ли ги, че си пропуснал да застраховаш Левски срещу такива извънредни обстоятелства.

А що се отнася до претенциите за изкарването на хляба от футбола. Аз от 20 години съм на свободния пазар, а ти си на заплата."

Мениджърът работи с Левски от няколко години и в момента има играчи в отбора, които той представлява. Явно дискусията е свързана с планираното намаляване на заплатите в клуба, с което - неофициално - доста от футболистите не са съгласни.

Дискусията продължи и в коментарите под публикацията на Колев, а в нея се намесват и фенове на Левски. Както се казва - всеки има своята истина в ситуацията, която определено не е лесна за никого.