Един от новите членове на Управителния съвет на Левски - Ивайло Цветков, бе гост в предаването "Домът на футбола" в Диема спорт.

Нойзи коментира ситуацията на "Герена" и обясни какво може да се очаква в краткосрочен и дългосрочен план.

"С оперативното ръковдство се занимава Павел Колев, в тясно сътрудничество с Наско Сираков и Тити Папазов - каза новият шеф в клуба. - Няма особени поводи за оптимизъм за момента в дългосрочен план.

В краткосрочен план нашата цел е да успеем да поддържаме Левски в едно стабилно състояние.

Но в дългосрочен план не мога да гадая. По-важно е друго - всички са обладани от чувството за мисия, че трябва да направим всичко възможно в тази буря да сме там и да се опитаме да помогнем. В условията на пълна прозрачност да сложим основите на един нов път в Левски.

Това е критичен момент в историята на Левски. За мен е чест аз да прекрача в ръководството на клуба. Такъв път е възможен - без посочени собственици, да го наречем и път, който се базира на един здравословен финансов модел. Нещата във футболно отношение никак не са добре.

Говорим за модел на развитие, като на Манчестър Юнайтед, те имат 50, 60 спонсора. От това кой им прави четките за зъби до спонсорите за големите неща. Този модел е възможен. Левски е достатъчно голям бранд за България, така че това е пътят.

За съжаление, клубът беше сполетян от два форсмажора - смяната ана собствеността и пандемията. Ще е доста по-трудно да се намерят хора, които да инвестират.

Това е основното предизвикателство пред всички, които работят за Левски. В това отношение не искам да създавам напразни надежди.

Мога само да гарантирам, че ще бъдат направени всички усилия".