Членът на Надзорния съвет на Левски - Петър Ганев, коментира някои от твърденията, направени от бившия треньор на "сините" Петър Хубчев в неделя. Наставникът говори за взаимоотношенията си с клуба, включително парите, които са му изплатени/дължими и т.н.

След близо 2 години мълчание, Хубчев коментира тези теми пред "Код Спорт" по Ринг, а Ганев му отвърна в социалните мрежи и представи малко по-различна гледна точка. Ето какво написа шефът в Левски:

"Три бележки по твърденията на Хубчев. За да не пренаписваме историята.

- Хубчев казва: Пет месеца не бях получавал заплата... Имаше два или три случая, в които не съм искал и една стотинка, освен заплатите...

Забавените заплати в Левски през 2020 г. не са новина. Хубчев не си получаваше дължимото, защото в клуба пари нямаше. И това беше публично известно. През голяма част от 2020 г. всички в клуба работеха със сериозно забавяне на възнагражденията.

Заплатите на Хубчев бяха изплатени през декември 2020 г. Тогава беше подписан договорът с генералния спонсор (STRABAG) и моментално беше изчистено всичко като дължими възнаграждения към Хубчев. Тогава бяха изплатени и забавените заплати на работещите в клуба.

- Хубчев: Никой не ми се обади...

Не обаждане. Изпълнителният директор на Левски (Павел Колев) летя до Германия в края на декември (след като бяха платени заплатите), за да се види с Хубчев - срещата беше направо на летището.

Всичко можеше да приключи още там - с изплатени заплати и без неустойки. Но Хубчев мисли един ден и реши да си иска неустойките по договора.

- Хубчев: Колко мислиш че съм взел...

Конкретна сума тук няма да посочвам. Тя няма да остане скрита. Само ще кажа, че в Левски говорим за плащания към "Хубчев и екип". Този детайл ползва Хубчев за да оспорва сумите, които са в общественото пространство - избирайки да говори само за своята неустойка. Макар да е напълно ясно, че се визира целият екип.

Това е. В най-тежкия момент за Левски, Хубчев и компания не просто си взеха заплатите, но и неустойка, която най-вероятно е рекордна за треньор (+ екип) в родния футбол. И сега като си взеха парите, решиха да обяснят на обществото, че не са ги искали и едва ли не случайно са ги получили."