Изпълнителният директор на Манчестър Сити - Феран Сориано, направи първото си публично изявление след наказанието на клуба от УЕФА. Той обяви, че обвиненията са напълно неверни и са политически мотивирани.

В петък УЕФА съобщи, че изважда Манчестър Сити за две години от европейските клубни турнири и налага глоба от 30 милиона евро заради неспазване на правилата за финансов феърплей в периода 2012-2016 година.

"Най-важното нещо, което имам да кажа, е, че тези обвинения са неверни. Просто не са истина", коментира Сориано пред клубния сайт.

"Предоставихме доказателствата, но в крайна сметка този разследващ състав на Комисията за финансов контрол разчита повече на извадени от контекста имейли, отколкото на всички останали доказателства, които предоставихме за действително случилото се, и мисля, че е нормално да се чувстваме така, както се чувстваме. Въз основа на нашия опит и нашите разбирания смятаме, че това решение е по-малко мотивирано от справедливост и повече от политика", добави Сориано.

Директорът на клуба сподели още, ще собственикът Шейх Мансур не е влагал пари, които не са били декларирани по надлежния ред.

"Ние сме стабилен футболен клуб, който работи на печалба и няма задължения. Нашите банкови сметки са били проверявани многократно и всичко е било винаги кристално чисто. Търсим решение на създалата се ситуация и се надявам, че такова ще бъде намерено преди началото на следващия сезон", завърши Сориано.