Спортният директор на ПСЖ Леонардо призна, че ръководството на клуба няма много какво да направи, ако Килиан Мбапе пожелае да напусне клуба.

Бързоногият френски нападател намекна, че му е време за ново предизвикателство по-рано през това лято, а Реал (Мадрид) е клубът с най-реален интерес към световния шампион.

Мбапе най-вероятно ще остане и за предстоящия сезон в ПСЖ, но предвид евентуалното напускане на Неймар, не е ясно доколко местният шампион ще е готов да задържи другите си звезди.

Леонардо е категоричен, че младокът е много важен за ПСЖ и се е завърнал за предсезонната подготовка в добро настроение.

"Няма съмнение, че то е приоритет за нас. Той е тук и е много важен за клуба, няма спор по този въпрос. На тренировката в понеделник той дойде в страхотно настроение и с усмивка на лице.

Не мога да дам обещание по две причини. Първо, защото не съм отговорен за всичко, което се случва в клуба и второ, защото не мога да обещавам неща, в които не съм сигурен. Интересувам се само от реалността и в това, в което можем да сме сигурни", заяви Леонардо.

Мбапе вкара 33 гола в Лига 1 през миналия сезон и стана подгласник на Лионел Меси в надпреварата за "Златната обувка" за най-добър реализатор в Европа.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/796046-54373-1644/0331/bg