Председателят на Съдийската комисия към Българския футболен съюз Виктор Кашай разкритикува водещите отбори в родния шампионат.

Той коментира дербито между ЦСКА и Лудогорец, което завърши при резултат 1:0 в полза на разградчани, като те взеха важен аванс в битката за титлата.

Според Кашай игровото време в мача е било 41 минути и затова топ отборите ни трябва да мислят повече за самия футбол, а не за съдийските отсъждания.

В последно време той получава доста критики заради нивото на реферите у нас, но обикновено ги отблъсква с различни аргументи.

"Когато започнах да гледам мача между ЦСКА и Лудогорец, очаквах празник на футбола, но за жалост в някои моменти беше война. Атмосферата беше много, много негативна. Мисля, че отборите трябва да се подобряват в това отношение. Направих си труда да проверя и се оказа, че реалното игрово време в мача е било 41 минути. Спомням си също и дербито Левски - ЦСКА, тогава беше 40 минути. Така че топ отборите в България имат нужда от подобрение. Да се концентрират повече върху футбола, а не върху други неща", заяви унгарецът в предаването "Домът на футбола".

Кашай бе назначен начело на съдийството ни през януари 2022 година.