Собственикът на пловдивския Ботев - Георги Самуилов, изрази своите специални благодарности към премиера Бойко Борисов.

Причината е намесата на министър председателя по проблема със строежа на стадион "Христо Ботев".

На фона на непрестанните протести на "жълточерните" фенове, Борисов обяви, че "Колежа" ще бъде изграден с помощта на държавата.

Това бе чудесна новина за привържениците на Ботев, но пък вбеси тези на Локомотив, които също се обърнаха към премиера с редица въпроси.

Георги Самуилов обаче използва официалния сайт на Ботев, за да му благодари.

"Уважаеми ботевисти, от името на ръководството на ПФК "Ботев Пловдив" и като негов президент изразявам нашата благодарност към министър-председателя Бойко Борисов за решението му стадион "Христо Ботев" да остане общински и да бъде построен с държавно финансиране, а сегашната концесия да бъде прекратена. Правителството многократно е показвало, че изпълнява последователна политика за изграждане и реновиране на спортната база в цялата страна.

Това е най-доброто действие и най-сигурният начин клубът да се върне в своя дом - "Колежа", съобразно закона. Решението е изцяло в полза преди всичко на ПФК "Ботев Пловдив" и феновете. То е далновидно и по отношение на развитието на футбола в града и като цяло за българския спорт. Благодаря на футболистите на "Ботев Пловдив" и екипа, които стоят зад отбора и показват добри резултати напоследък. Всички те знаят колко важна е вашата подкрепа от трибуните и какъв допълнителен стимул за по-добро представяне ни носи. Оттук нататък помирението в името на ПФК "Ботев Пловдив" и сътрудничеството са ключови за бъдещето на любимия ни отбор! С уважение, Георги Самуилов"