Шефът на испанската футболна лига Хавиер Тебиас призна - готов е за живота след Лионел Меси, очаквайки суперзвездата на Барселона да напусне първенството.

Началникът обяви, че не се притеснява от този факт, но не спести нападки към Манчестър Сити.

Тебиас е известен със своите откровени и недипломатични изказвания, често атакуващи именно клубове като Сити и ПСЖ на тема нарушения на Финансовия феърплей.

"Естествено, бих предпочел Меси да остане в Ла Лига - каза шефът. - Но се готвим за неговото напускане. Неймар и Роналдо си тръгнаха от това първенство в последните 3 години, не сме усетили някакъв негативен ефект от това. Готови сме и за живота след Меси."

Слуховете пращат Лео в Сити от месеци, като това изглежда и единственият клуб, който е готов да плаща колосалната му заплата.

Факторите Пеп Гуардиола, Феран Сориано и Чики Бегиристайн, които държат цялата спортна власт в английския клуб, също са важни за решението му. Меси израсна в Барса с тях тримата в клуба.

"Изглежда Манчестър Сити е единственият клуб, който иска да вземе Меси - каза Тебиас. - Това е клуб, който не играе по правилата. И това не го казвам само аз, знаят го всички.

Не се притеснявам от тяхната реакция на тези думи изобщо, всеки път говоря едно и също, всички знаят какво прави Сити. Показателно е, че не ги засяга нито пандемия, нито финансова криза и празни стадиони, нищо. Те се финансират различно, а срещу това сме безсилни да се борим, щом не го правят футболните и правни институции на европейско ниво."

Босът на испанския футбол коментира и ситуацията в Барселона, където дълговете растат ланивообразно, оборотът е намалял и дори се появиха информации за възможен банкрут.

"Няма да се стигне дотам - коментира Тебиас. - Преди ковид ситуацията Барса напълно контролираше положението с дълговете си, защото имаше много голям оборот. Но пандемията удари по това, няма ги феновете, няма ги приходите. Те трябва да намалят заплатите и бюджета си, това е ясно. Но не е само при тях, и други клубове пострадаха много сериозно.

И все пак, Барселона няма да стигне до несъстоятелност."