Президентът на испанския футбол - Хавиер Тебас, отправи ново предупреждение към Барселона.

Причината са финансовите проблеми на каталунците, които са само привидно отшумели на фона на сериозните харчове за заплати, които клубът прави. Допреди няколко месеца непрестанно се говореше за ужасяващото финансово състояние на тима, а изведнъж той започна да харчи милиони за играчи и техните възнаграждения.

Тебас предупреди, че Барселона продължава да харчи доста повече за заплати от позволеното съгласно правилата в испанския футбол. В момента каталунците отделят 656 милиона евро за годинишни възнаграждения, макар правилата да им позовлят да харчат 500 милиона евро на база регистрираните годишни приходи.

Именно тази разлика може да доведе до санкции и наказания за клуба, а това потвърди самият Хавиер Тебас.

"Не могат да продължават така. Те трябва да намалят масово заплатите си, защото в противен случай няма да имаме избор, освен да ги санкционираме тежко", сподели той пред Mundo Deportivo.

Именно заради това в момента Барселона прави всичко възможно да се раздели с някои от високоплатените си играчи като Жерар Пике, Серхио Бускетс и Жорди Алба, но дори и това няма да е напълно достатъчно за влизане в рамките.

Припомняме, че именно проблемът със заплатати бе посочено като официална причина за раздялата с Лионел Меси, макар впоследствие да стана ясно, че клубът е имал избор и по този казус.