Президентът на италианската футболна федерация - Габриеле Гравина, категорично отказва да прекратява първенството в страната.

Той продължава да е основният защитник на идеята, че Серия "А" и "Б" трябва да се подновят и завършват с изиграването на всеки един мач от програмата.

Гравина също така добави, че единственото, което може да попречи на плана му е заповед от правителството за забрана на спорта.

В противен случай той никога не би сложил подписа си върху "смъртната присъда на футбола", както сам определи варианта с прекратяването.

"Докато аз съм президент на италианската футболна федерация, никога няма да сложа подписа си върху заповед за прекратяване.

Защитавам интересите на всички, повтарям, че отказвам да прекратя сезона освен, ако няма обективни причини, свързани със здравето на всички участващи. Някой обаче ще трябва да ме убеди в това и да ми попречи да продължа напред.

При тотално прекратяване системата ще загуби 700-800 милиона евро. Ако играем без публика, загубите ще бъдат около 300 милиона, а ако рестартираме сезона с публика, загубите ще са около 100-150 милиона, въпреки че последният вариант не е реалистичен.

Имаме сериозни договорни отговорности към международни партньори и институции, като УЕФА и ФИФА", заяви той.