Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас бе запитан за евентуалния трансфер на Неймар от ПСЖ в Барселона.

Бразилската суперзвезда е все по-близо до преминаване при каталунците, като вече шефове на Барса са в Париж, за да преговарят.

Тебас заяви, че би се радвал Неймар отново да играе в испанското първенство, но отрече, че това е от фундаментално значение за популярността на лигата.

Президентът отново използва възможността да омаловажи приноса на Кристиано Роналдо в за медийния бум на лигата в последните години, като изтъкна само този на Лео Меси - нещо, което прави често след напускането на португалеца в посока Ювентус.

"Да, разбира се, че искам Неймар да се завърне. С качествата, които притежава, той е сред най-добрите трима в света.

Ще е много важно за Ла Лига той да се завърне, но това няма да е фундаментално за първенството.

Важното е, че играем в 10 месеца през годината и 20 клуба играят един срещу друг. Генерират страст и забавление всяка седмица за феновете Испания и по света.

Неймар носи популярност в държавите, където го следят, но той не е от първостепенно значение. Дори Кристиано Роналдо не беше.

Лионел Меси, от друга страна, е фундаментален фактор, защото е част от наследството на Ла Лига", заяви Тебас.

Той смята, че евентуална сделка за Неймар няма да наруши правилата на финансовия феърплей, въпреки че Барса вече похарчи много за Гризман.

"Ако са заинтересовани от Неймар, значи могат да си го позволят. Няма да говоря за това, тъй като има много фактори, за които в момента не знаем", предпазливо уточни Тебас.