Изпълнителният директор на Националната агенция по приходи Румен Спецов говори за ситуацията, свързана със задълженията на “Левски”. Носителите на Купата на България имат план за разсрочване на плащанията си към НАП, но Иво Ивков, който заема същата позиция като Спецов, но във футболния клуб, заяви, че задълженията не се покриват редовно в последните месеци.

“Левски” да не обслужава задълженията си към НАП - не бих казал, това е твърде силно. Но има определени забавяния в плащанията”, каза в гостуването си в “Тази сутрин” в ефира на bTV Спецов.

“Има разлика при издаването на лиценз на един клуб от футболния съюз и неговите изисквания за липсата или наличието на задължения и това, което НАП администрира като задължения. Това са две различни неща. При нас има план, по който "Левски" плаща своите задължения. Така, както много други компании и фирми. Има срок, по който трябва да го платят. И ако в този срок, който е сложен, те не си платят задълженията, вече няма да има футболен клуб "Левски" в този си формат”, добави още той.

Тимът на Станимир Стоилов вече започна подготовката си за новия сезон, в който му предстои и европейско участие - в Лигата на конференциите.