Директорът на Националната агенция по приходите Румен Спецов заяви, че футболният Левски продължава да има задължения, като разговорите между държавната институция и клуба от стадион "Георги Аспарухов" продължават.

"Случаят с Левски все още е наболял, все още имат задължения към НАП. Водили сме разговори и ще продължаваме да ги водим.

Малко са клубовете, които нямат финансови трудности. Футболът винаги е бил на сърцето на българина, и не само на българина. Случващото се в българския спорт не е нещо обнадеждаващо", коментира пред "Спортал" Спецов.

Както е ясно, футболният клуб имаше договорка с НАП да изплаща малко над 100 000 лева всеки месец, за да може постепенно да чисти дълга си. Сумата обаче се оказа непосилна, от Левски спряха вноските и в момента се опитват да предоговорят размера на плащанията.

Междувременно стана ясно, че ръководството на "сините" е успяло да подаде в срок всички документи, необходими за получаване на професионален лиценз.

От Левски коментираха, че са спазили всички изисквания в срок. Шефовете на 26-кратните шампиони и треньорът Станимир Стоилов на няколко пъти обявиха, че не очакват проблеми с Лицензионната комисия към БФС.

Първото заседание на комисията е на 10 май, като на него ще бъдат разглеждани документите на клубовете, които са подали такива и за участие в евротурнирите.

В момента Левски има шанс за класиране в Лигата на конференциите - както през първенството, така и през Купата на България.

Втората сбирка на комисията е на 12 май, а третата - на 17-и.