Собственикът на руския футболен гранд Спартак (Москва) заплаши да извади отбора си от първенството заради скандално съдийство. Леонид Федун не е доволен заради дузпа в последната минута, която оформи равенството 2:2 със Сочи в среща от първия кръг на шампионата, която се игра в Москва.

"Не ми трябва подкрепа. Ще обявя, че излизаме от лигата. Нека си играят без Спартак. Точно така го напишете", заяви ядосаният Фенуд след края на мача.

Всъщност, и двата гола за гостуващия Сочи паднаха от дузпи, а съдийството бе определено от фенове и специалисти като "позорно".

Вторият наказателен удар бе меко казано пресилен и отсъждането на главния съдия Василий Казарцев дойде след разглеждане с ВАР.

В Русия съобщават, че шефът на съдийската комисия Ашот Хачатурян е дал заповед цялата съдийска бригада от мача да бъде подложена на полиграф, за да се види дали решенията са били безпристрастни.

Собственикът на Спартак призова да бъдат поканени чуждестранни рефери, които да работят в системата за видеоповторения, за да се избегнат бъдещи подобни грешки.

"Вкарването на чуждестранни съдии за ВАР ще върне доверието в системата. Те могат да работят от всякъде по света", уточнява Федун, добавяйки че осъзнава, че резултатът от мача не може да бъде анулиран.

Спартак е най-големият клуб в страната, с най-много титли от руските тимове в старото първенство на СССР - 12 (само украинците от Динамо-Киев имат повече), както и в това на страната след разпадането на Съюза (10). Това е най-популярният отбор в огромната държава, както и №1 по фенове от руските тимове в света.

Но от три години грандът куцука, не може да стигне до титла или купа, нито пък дори до второ място и участие в Шампионската лига. Собственикът и феновете нерядко скачат срещу "тирания" в шампионата, упражнявана според тях в полза на Зенит от Санкт Петербург.