Шефът на родните съдии - популярният бивш унгарски рефер Виктор Касай, отговори на вчерашната пресконференция на Стойчо Младенов.

Наставникът на "червените" проведе специален брифинг, като в първата му част показа пред всички видео със ситуации, в кото ЦСКА е бил ощетяван от съдиите, по думите му напълно целенасочено.

Младенов дори обяви, че има заповед към реферите да показват умишлено много картони на играчи на ЦСКА.

В интервю пред "Спортал", Виктор Касай заяви, че клубовете трябва да си гледат своите работа, а не да правят подобни клипове, защото не са коректни.

"Какво мисля за думите на Стойчо Младенов, че има нареждане към съдиите да показват картони на футболистите му? Клубовете трябва да гледат своите работи. Няма такова нареждане, съдиите трябва да следват правилата и нищо друго.

Смятам, че не е коректно клубовете да правят такива клипове. Говорим за професионални клубове, във всеки от които работят професионални видео анализатори. Всеки един такъв може да монтира лесно даден клип, който да показва нещата такива, каквито клубът желае.

Клубовете не бива да се занимават с такива неща, както ние не се месим в работата им. Бих казал, че съм треньор на съдиите - аз трябва да ги защитавам и да им помогна в израстването.

VAR дава възможност да се намалят грешките във футбола, което е чудесно. Да, не е добре това забавяне, тази продължителна проверка на ситуациите, но нещата ще се подобряват. В България системата работи от този сезон и е нормално да не е на нивото на топ първенствата и Шампионската лига. В Испания и Германия има VAR от няколко сезона и, както казах, нещата са на различно ниво спрямо българския шампионат. Работата със системата ще става по-бързо, просто трябва малко търпение. В Унгария беше същото.

Георги Кабаков има шанс да отиде на Мондиал 2022 в Катар, като финалният семинар на ФИФА ще се проведе през юли. Ще бъдат селектирани 32 екипа, колкото е броят и на финалистите на турнира. Ако Кабаков не отиде, това няма да е неуспех. Самото му присъствие тук е успех. Аз самият съм стигал до три финални семинара, като само в единия случай отидох на Мондиал", сподели Касай.