Началникът в Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд изрече очаквани думи, когато се наложи да анализира предстоящите размествания на пластовете във футболните финанси.

"Никой не бива да живее с юлизиите, че футболът ще се завърне в същото икономическо състояние, в което влезе в пандемията - казаизпълнителният директор на клуба по време на онлайн среща с феновете на Юнайтед. - Всички клубове, включително и ние, ще имаме различен подход.

Естествено, приоритет остава успехът на отбора, подсилването му и правилните ходове на пазара.

Но е много важна и по-голямата картинка на финансовото състоние на играта. Не виждам как ще има пак трансфери за стотици милиони евро в европейския футбол, поне не и преди да се нормализират нещата. А това като трайна тенденция няма да е скоро."

Уудуърд призна, че клубовете от Висшата лига вече са инструктирани как да процедират в етапите, водещи към завръщане на терена.

И че не вижда начин футбол с публика да се играе в Англия поне до края на 2020 г.

"Задават се двубои пред празни трибуни, които са някакъв тип завръщане на футбола - каза шефът. - Но на всички е ясно, че можем да говорим за номален футболен живот отново едва тогава, когато мачовете са пред публика."

Очаква се Юнайтед да предприеме атака на трансферния пазар и да купи Джейдън Санчо от Борусия (Дортмунд), както и централен защитник.

Такива сделки обаче няма да бъдат евтини, като крилото се оценява на поне 140 милиона евро. В Германия вече се пише, че е възможна договорка сега, а трансферът да бъде отложен с 12-18 месеца.