Хавиер Масчерано игра редом до Лионел Меси повече от 10 години - както в Барселона, така и за националния отбор на Аржентина.

Макар двамата вече да не са съотборници, Шефчето, както е известен 35-годишният Масчерано, не крие уважението и възхищението си от качествата на Меси.

Футболистът на Естудиантес (Ла Плата) посочи три основни качества на Лео, които го издигат на друго ниво спрямо всички останали играчи - вземането на решения, изпълнението им и бързината, с която прави това.

"Повечето добри играчи вземат добри решения, които обаче не могат да изпълнят. Или обратното. Изпълнението е добро, но се оказва, че не е най-доброто решение.

А това прави разликата. Лео е изключителен и в двете, при това на висока скорост. Това го прави различен. Той е от друга планета", разказва Масчерано в интервю в родната си Аржентина.

Опитният футболист добавя, че Меси знае как да разпределя силите си по време на мач и това му позволява в дадена среща да има седем, осем, че дори и десет ключови действия на 100% от възможностите си.