Когато имаш отбор пълен със звезди, е трудно да балансираш между егото на футболистите. И в това постоянно се убеждават в ПСЖ, където избухна напрежение около капитанската лента.

Тя изненадващо се появи на ръката на Килиан Мбапе в мача за Купата на Франция срещу аматьорския Пей дьо Касел, в който нападателят вкара 5 гола за победата със 7:0. И това веднага бе подето като тема от френските медии.

След двубоя старши треньорът на парижани Кристоф Галтие потвърди, че Мбапе е един от вицекапитаните на отбора и това решение е било взето още преди началото на сезона. "Килиан заслужава да носи лентата, когато Маркиньос отсъства", заяви Галтие, а в пресата се появиха коментари, че това едва ли се е харесало на Преснел Кимпембе, който досега беше със статут на втори капитан.

Бранителят също призна официално, че не е бил информиран за решението, но приема желанието на ръководството.

"В последните няколко часа прочетох и чух много неща за себе си. За да изясня ситуацията и да избегна разпространяването на още лъжи, ще кажа, че не съм бил информиран за това решение, но винаги ще уважавам решенията на клуба", написа в социалните мрежи Кимпембе.

Според "Льо Паризиен" пък, в йерархията в отбора няма промяна и когато Маркиньос не е на терена, четирима футболисти ще се редуват на ротационен принцип като капитани. Това са Кимпембе, Марко Верати, Мбапе и Серхио Рамос. Въпреки че явно влизането на Мбапе в тази компания е станало съвсем скоро и по нареждане "отгоре", щом дори футболистите в тима не са знаели.