След днешното заседание на Надзорния съвет и Управителния съвет на "Левски", клубът излезе с официална позиция, с която осъди грозните сцени в Коматево.

Припомняме, че в началните минути на гостуването на "сините" на Ботев (Пловдив), две от враждуващите фенски фракции си спретнаха меле в сектора за гости.

Това доведе до глоби и мач без публика за клуба, а ръководството увери, че в бъдеще ще въведе по-строги мерки при продажбата на билети, с което ще има информация кои са хората, посещаващи мачовете.

Пред медиите говори изпълнителният директор Павел Колев, който внесе оптимистични надежди, заявявайки, че клубът е на финалната права в преговорите с генерален спонсор.

"Водим разговори, предполагам, че в най-скоро време ще има новини. Не само за генерален спонсор, но и за по-малки спонсори от така наречения сребърен и бронзов пакет. Подписахме вече два договора, надяваме се в скоро време да финализираме и други такива. Необходимо е техническо време да се завършат тези неща документално. Бих казал, че сме на финалната права за генерален спонсор.

Разчитаме много да реализираме и изходящи трансфери, ако това се случи, ще информираме обществеността. В момента има две реални оферти за футболисти на Левски в момента. В момента в банковата сметка на Левски има около 30 000 лева. Плащаме каквото имаме възможности да платим, с другите разговаряме. Получихме 100 000 лева от Спас Русев. Имаме някакви приходи, но не и да платим цялата разходна част. Другата седмица ще можем да направим отчет какво можем да платим на футболистите. Имаме договорки за разсрочване на плащанията.

С Холмар имаше дълга сага, заради неговата висока заплата. Той се прибра в Исландия, за да се възстанови от опреация от херния. Говорихме с него, но той нямаше основание да се върне, тъй като не сме били изрядни към него - не сме плащали заплата. Той ще се откаже от голяма част от заплатите, които му дължим", каза Колев.