В Англия разкриха още подробности около трагедията с боса на Лестър Вишай Шриваданапраба, който загина в катастрофа на частния му хеликоптер край стадиона на клуба.

Според заключението на полицията става дума за сериозна повреда, блокирала тотално управлението на машината. Пилотът е опитал да промени курса, подал е сигнал, но не е имал никакъв шанс да предотврати инцидента. Жертвите в него бяха общо пет.

Още по-смразяващи са думите на Петер Шмайхел, легендарния вратар на Манчестър Юнайтед и Дания. Синът му Каспер пази на Лестър от години и стана шампион с отбора през 2016-а.

"Изключително горд съм с него - каза Шмайхел-старши. - Втурнал се е да помага в момента, в който се е случило всичко. Но съм и много ядосан, защото не искате децата ви да тичат към горящи хеликоптери, нали?! Полицаите са го задържали и върнали назад, иначе кой знае дали нямаше да опита да вади хората, което би било самоубийствено."

Каспер не говори за трагедията, но бе съсипан от мъка и написа писмо към покойния собственик, което разпространи в социалните мрежи. От него става ясно, че са били семейни приятели, а футболистът е имал огромно уважение към бизнесмена.

Самият Шмайхел-младши отхвърля и въпроси за намесата му, както и дали е имало риск и за неговия живот. Знае се, че е бил на около двеста метра от мястото, а намесата на полиция и охранители го е спряла съвсем близо до ужасния пожар.

Снимки: Getty Images/Guliver Photos