Куриоз беляза едно от най-колоритните дербита в света - между най-популярните отбори на Бразилия.

Вашку да Гама и Фламенго направиха 1:1 на стадион "Мане Гаринча" в град Бразилия, като 11 минути преди края напрегнатият мач произведе любопитна ситуация.

Първо във въздуха се сблъскаха Луис Густаво и Бруно Силва от домакините, като вторият остана да лежи неподвижен. Играчите ръкомахаха и на терена директно влезе линейка, заедно с хората с носилката.

Силва бе качен в автомобила, но той не тръгваше... Капитанът на гостите Ревер отиде до стъклото на шофьора и го попита нещо, след което събра с енергични жестове играчи от двата отбора. И започна бутане на линейката!

"Не съм виждал такова нещо - разказа бранителят на Фламенго. - Отначало, когато шофьорът ни накара да бутаме, помислих, че се шегува. Но той беше уплашен и настоя да се включим всички, защото колата не можеше да помръдне."

За щастие забавянето не е имало сериозни последствия и Бруно Силва е добре. Мачът предложи и други "типични" неща за бразилската игра.

Густаво, който контузи неволно съотборника си, преди това си бе отбелязал автогол за 1:1. А в минутите между тези събития, легендарният полузащитник Диего (помните го от Вердер, Ювентус и Атлетико), удари с глава съперник и бе изгонен. 

Изобщо - бразилско дерби, както си пише по дебелите книги.

Вашку е закъсал на 17-о място (символично, като линейката), а Фламенго е четвърти и гони за титлата Сао Пауло (изостава на пет точки).