Лудогорец грабна своята осма поредна титла.

Разградчани свършиха задачата си и победиха Черно море с 4:1, за да завършат на точка пред преследвача ЦСКА.

Играчите и щабът на тима се отдадоха на заслужена радост след последния съдийски сигнал, а ето и някои от първите отзиви.

Изпълнителният директор Ангел Петричев:

"Феновете ни се радват много и титлата е изцяло за тях. Нека караме стъпка по стъпка. Сега мислим за подготовка, трансфери и евротурнири. Това е голямата цел и ще искаме да играем на ниво.

Ако се представяме добре в Европа, титлата ще дойде от само себе си. Лудогорец е голяма организация, макар че допускаме разклащане.

Имаме обяснение за края на този сезон и се надявам да си извадим поуки. Според мен опитите за новини за махане на Стойчо Стоев беше нелепа пропаганда.

Ще видите атакуващ Лудогорец този, който хората заобичаха. Вероятно ще видим и освежен Лудогорец"

Треньорът Стойчо Стоев:

"Трудно ни беше, много даже бих казал. Сега обаче е много сладко. Винаги има нотка на съмнение, че може да не станем шампиони, когато преследвачът е толкова близо.

Това бе чувство за неуспех и те притеснява, но футболистите се събраха и показаха шампионски характер и успяха.

Догодина ще видим променен Лудогорец. Надявам се да съумеем да обновим в някаква степен състава и да вземем добри футболисти, за да изглеждаме много, много по-добре"

Капитанът Светослав Дяков:

"Много сме щастливи. Изключително труден мач. Имаше напрежение в нас, но най-важното е, че спечелихме. Най-добрият отбор в България отново спечели титлата. Въпреки че и ние имахме тежки мигове в първенството, показахме сърце и характер и заслужено триумфирахме. Не е никак лесно да си толкова години поред шампион. Короната става все по-тежка. Адмирации за конкуренцията, но ние отново бяхме най-добрите. Аз имам договор с Лудогорец за още една година и със сигурност оставам тук"

Голмайсторът Якуб Швиерчок:

"Много съм щастлив. Бяха много важни головете. Това обаче бе заслуга на целия отбор. Всички се борим заедно.

Много съм добре, повярвайте. Доказахме на всички, че сме най-добрия отбор в България.

Сега се фокусираме върху ваканцията си. След това ще мислим и за Шампионската лига.

Разликата в точките няма значение. Завършихме под номер едно и сме шампиони. Оставам. Имам си договор".

Вратарят Пламен Илиев:

"Беше труден мач. Радвам се, че го спечелихме.

Труден полусезон за нас. Изпитвахме затруднения. Радващо е, че се събрахме и спечелихме тези два мача в края.

Сладко е да си шампион. Ние разполагаме с много качествени вратари и един, който е все още е контузен. Конкуренцията е много важна в един клуб. Ние разполагаме с петима добри вратари.

Осемте титли ни задължават. Осем поредни - следва деветата. С тази организация, която в е клуба, с базата, стадиона, мисля, че може да спечелим девета, десета титла".