Английската футболна лига ще разследва позитивние тестове за коронавирус в Ливърпул, които станаха причина за отлагане на първия мач с Арсенал в полуфиналите от Купата на лигата.

Местното издание The Athletic пише, че футболната лига е получила оплаквания от някои от клубовете. Става дума за изказване на Юрген Клоп, който каза, че всички тестове за били с фалшив позитивен резултат с изключение на един. Това означава, че при следващото тестване играчите са дали негативен резултат.

Оплакалите се от ситуацията отбори искат да знаят кога в Ливърпул са разбрали това и дали е било преди мача с Арсенал. Защото в такъв случай мачът е можело да се състои.

През този сезон вече не малко двубои бяха отложени заради положителни тестове и влиянието на омикрон във Великобритания.

Ако евентуален резултат от разследването посочи, че в Ливърпул са знаели за последвалите негативни тестове преди мача, това би могло да доведе за санкции за мърсисайдци.

Мачът с Арсенал трябваше да се играе на 6 януари, но бе отменен, след като Юрген Клоп и компания обявиха "сериозно нарастване на положителните тестове. После стана ясно, че единствено десният бек Трент-Александър Арнолд е дал повторен положителен тест.

Всеки отбор трябва да прави поне по два пъти тестване на играчите преди даден двубой и такъв е бил случаят с мърссисайдци. При третият рунд обаче резултатите са били негативни.