Председателят на Комисията по етика и феърплей в Българския футболен съюз ген. Васил Василев коментира пред NOVA, че вчерашната среща между Витоша Бистрица и Царско село (0:1) ще бъде разследвана.

Новината идва, след като вчера треньорът на "бистришките тигри" Асен Букарев призна, че от Витоша на няколко пъти е искано да даде мача на съперника, който се бори за участие в плейоф за Лига Европа.

"Потвърждавам думите от вчера, които казах, че общи познати ми звъняха. Разговорите бяха неофициални в неформална обстановка. В съвсем приятелски тон са ме питали дали няма да играем по-лежерно, да не се напрягаме толкова. Дали няма да пуснем повече юноши. В нито един момент не обвинявам клуба Царско село, тъй като не сме говорили с тях. Ние ще играем винаги на 100%, както ще бъде и в четвъртък срещу Етър", сподели Букарев пред Sportal.bg.

"Ние си водим разследване и това е, друго не мога да кажа", коментира шефът в БФС Василев.

Собственикът на Царско село Стойне Манолов категорично отрече информациите, че тимът му е работил за уреждане на мача със съперника, който вече математически изпадна във Втора лига.

"На глупави въпроси не мога да отговарям, Асен Букарев да каже, защо аз трябва да казвам", коментира Манолов.