Базата на "Левски-Раковски" се превърна в обект на нов вандалски акт. След като само преди два месеца тревата на терена на стадион "Раковски" бе залята с пестициди, сега упражнението бе повторено, но с различен подход, съобщават от bTV.

Двама души, които са били изключително добре екипирани, са обезобразили цялото игрище. Това се вижда на записите от охранителните камери, а според Станислав Ангелов, който е директор на школата, цената за възстановяването на терена ще е двойна спрямо предходния път.

Тогава щетите бяха оценени на 50 хиляди лева, а сега вероятно ще набъбнат до 100 хиляди лева, защото теренът трябва да се изкопае, след което ще се положи нова тревна настилка.

"Недопустимо е и вече не знам към кого да се обърнем за подкрепа и помощ. Това е акт срещу децата, не може да се постъпва така. Не може да е лично срещу мен. Ние сме под наем. Базата е собственост на МВР. Явно има много чужди интереси, дано не са подкрепни от много високо ниво. Искам да помоля властимащите - нека всеки да си свърши работа", заяви бившият национал.

Пелето сподели още, че напоследък се забелязва рязък скок на желаещите да спортуват, като към момента в школата на "Левски-Раковски" се готвят над 300 деца.