В Българския футболен съюз е получен сигнал срещу изпълнителния директор на Левски - Ивайло Петков, съобщи "Спортал".

Според сигнала, "синият" шеф продължава да се изявява като футболен агент, макар да няма такова право, защото е част от ръководството на клуб.

Твърди се, че Ивайло Петков е декларирал пред турски клуб, че все още държи правата за евентуален траснфер на Александър Цветков от Берое зад граница.

Както БФС, така и в Левски ще направят проверка по случая. Петков започна работа на "Герена" през миналата лято, но официалното му назначение се забави с няколко месеца, именно заради документални проблеми около работата му като агент.

Информацията коментира и директорът на Берое - Валентин Грудев. Той сподели, че доколкото му е известно, Петков вече не представлява футболиста Александър Цветков.

"Прочетох излязлата информация около нашия футболист, да. Доколкото си спомням Ивайло Петков беше агент на Александър Цветков преди време, но откакто е на работа в Левски не сме говорили по такъв въпрос. Аз се чувам с г-н Петков и обсъждаме много други футболни неща, защото сме приятели. Не съм запознат дали по някакъв начин поддържат връзка. С нашия футболист сме се разбрали за подписване на нов договор, но не е имало посредници между нас. Съвсем скоро ще бъде официално подновяването на контракта му. Разбрали сме се за нови договори с още няколко играчи", каза Грудев пред "Спортал"