Турнирът Лига на конференциите, част от който са Левски, ЦСКА и ЦСКА 1948, може да бъде разтресен от сериозен скандал с уредени мачове.

Полските медии разкриха, че в УЕФА вече са постъпили сигнали за съмнителни залози в два от мачовете от първия кръг на надпреварата.

Единият от тях се игра в латвийската столица Рига, а другият в тази на Черна гора - Подгорица, като общото между двата мача е, че освен изразителни победи за единия тим, са били отчетени и огромни залози.

Първият мач е между латвийския Ригас Футбол Школа и Македония Гьорче Петров от Скопие, като той завърши с домакинкса победа от 4:1.

Така с общ резултат от 5:1 латвийците продължиха напред, а според информациите, огромни суми са били залагани на два конкретни залога. Единият е за победа на домакините с два или повече гола разлика, а другият е за над 4 гола в мача.

Другият съмнителен мач е между черногорския Арсенал и арменския Алашкерт, който завърши с разгром от 6:1 за гостите.

По този начин арменците продължиха напред с общ резултат от 7:2, а тук сигналите са същите. Става въпрос за огромни суми на разгромна победа за Алашкерт, както и голов спектакъл.