Черно море изигра един от най-силните си мачове от началото на сезона и победи Арда с 3:0 като гост.

Само преди няколко месеца тези два тима се срещната на същия стадион в Кърджали, като спореха за директно място в Европа, като тогава домакините победиха.

За няколко месеца обаче ситуацията е коренно различна. Черно море е отобрът във форма, който играе силен футбол и днес спокойно можеше да победи разгромно. Арда пък е разкъсван от проблеми, както на терена, така и извън него, като няма помен от тима, който игра финал за Купата на страната и поакзваше страхотни неща през миналия сезон.

"Моряците" сякаш решиха всичко в мача в рамкините на две минути през първата част, когато натрупаха преднина от два гола.

Резултатът откри новият украински нападател на тима Евгений Сердюк, който направи отлично двойно подаване с Андраде и на празна врата откри.

Атака по-късно "моряците" изпълниха корнер, след който македонският централен бранител Влатко Дробаров отлично отклони топката с глава и удвои.

Още с началото на третата част интригата тотално приключи, защото Черно море отбеляза трети гол. Вкара го Стефан Велев, като първоначално реферът го отмени заради засада, но ВАР поакза, че такава няма и попадението бе зачетено.

До края Черно море уцели греда и изпусна още няколко положения, с които можеше да направи успеха си разгромен.

След 10 изиграни мача "моряците" са четвърти с 16 точки, докато Арда е на деветото място с 9 точки, но и два мача по-малко. Тези два мача обаче са срещу ЦСКА и Лудогорец.