Скандалите продължават да тресат Андерлехт и в дните преди гостуването на белгийския гранд в Разград.

Белгийците гостуват на Лудогорец в мач от турнира Лига на конференциите в четвъртък, като от месеци клубът е раздиран от война между фенове и ръководство.

Андерлехт се намира във финансова криза, а редица управленски грешки докараха тима, който по традиция се бори за титлата всеки сезон до 10-ото място в класирането.

От месеци това не се харесва на феновете, а най-крайните от тях изобретяват различни методи за войната си срещу шефовете.

В неделя сутрин феновете от ултрас фракцията "BCS" са заварили част от вратите на стадион "Констан Ванден Сток" в столицата Брюксел.

Освен това те са запълнили със силикон част от ключалките, за да не могат да се отключват врати в административната част на стадиона, а районът около него осъмна в графити.

Надписите са с призиви за оставки, както и за продажба на клуба от страна на собственика Марк Куке.

Андерлехт, който има рекордните 34 титли на Белгия, вече на два пъти е гостувал в България. В първия случай отборът прави 2:2 с ЦСКА и впоследствие отстранява "армейците", а през 1977-а разгромява Локомотив (София) с 6:1, за да спечели турнира КНК месеци по-късно.