Върджил ван Дайк получи контузия на коляното по време на дербито на Мърсисайд между Ливърпул и Евертън. Шампионите вече потвърдиха, че става въпрос за скъсани кръстни връзки и че звездата им ще трябва да се подложи на операция.

Самият футболист коментира неприятната ситуация с пост в Instagram, където даде обещание, че ще се върне по-силен и по-добър отпреди.

"Напълно фокусиран съм върху възстановяването си и ще направя всичко възможно да се върна възможно най-бързо. Въпреки явното разочарование, винаги съм вярвал, че трудностите всъщност са възможности и с помощта на Бог ще се върна по-добър и по-силен отпреди", написа той.

"Всичко се случва с причина - и на терена, и извън него и е важно да бъда уравновесен, без значение дали говорим за добри или лоши времена. С подкрепата на семейството ми и всички в Ливърпул, вече съм готов за това предизвикателство".

"Благодаря на всички за подкрепата, означава много за мен и семейството ми. Сега аз ще направя всичко по силите си да подкрепя съотборниците си по абсолютно всеки възможен начин преди тези няколко важни седмици, които предстоят, като паралелно с това съм отдаден на рехабилитацията си. Ще се върна.".

Нидерландецът получи подкрепа от множество свои бивши и настоящи колеги, включително Джеймс Милнър, Джейдън Санчо, Матайс де Лихт, Мемфис Депай, Джон Тери, Диого Жота, Джордан Хендерсън, Джейми Реднап и култовата фигура Адебайо Акинфенва.

Железният бранител почти не бе пропускал срещи на Ливърпул заради проблеми от здравословно естество.