Една легенда си отива от Лестър и Висшата лига на Англия - Каспер Шмайхел подписа с френския Ница.

Трансферът бе обявен официално днес, но от дни феновете на "лисиците" са потънали в тъга, защото си отива вероятно най-символната личност от невероятната приказка от 2106 г., когато този отбор сензационно стана шампион на най-силната лига в света, изпреварвайки грандовете.

35-годишният датчанин, син на друга голяма фигура - Петер Шмайхел, изигра 479 мача за Лестър в 11 сезона в клуба. Той си тръгва като шампион, носител на Купата на ФА, на Суперкупата на Англия и четвъртфиналист в Шампионската лига. Постижения, които никой не си е представял, че са възможни с Лестър преди десетилетие.

Вратарят бе и капитан в последните три сезона, както и на националния тим на родината си, с който игра на последните две европейски и световно първенство.

Шмайхел е предпочел офертата на Ница пред две от Германия, съобщиха френски медии. Той е искал семейството му да избере мястото, където ще играе, след като решението да напусне дома им не е било никак леко.

"Времето за промяна дойде, но признавам, че е трудно да събера багажа за напускане на Лестър - написа Каспер в социалните мрежи. - Тук се сбъднаха мечтите ми, а и вероятно повече, от това, за което мечтаех."

След неговото напускане, в клуба остават само двама от основните играчи на онзи тим, превърнал лудата мечта в реалност през 2016-а. Това са нападателят Джейми Варди и крилото Марк Олбрайтън, като е вероятно вторият да напусне до края на седмицата по посока Борнемут.