В добавеното време на мача България - Северна Македония (1:1) съдията от Франция Жереми Пиняр отсъди дузпа за нашите. От 11 метра имахме шанс да спечелим двубоя...

Но след преглед от ВАР, решението бе променено - и това изглеждаше точно отсъждане, ако трябва да сме обективни.

В секундите, в които чакахме арбитърът и видеоасистентите му да решат казуса, камерите уловиха президента на БФС Борислав Михайлов, разперил широко ръце и гледащ едва ли не умолително към монитора пред него в ложите в Разград. Е, не се случи и завършихме наравно.

Кадърът стана символен за мача, а в социалните мрежи придоби "вайръл" статут. Коментарите и реакциите са различни, но някои от тях напомниха жестовете на някогашния вратар на националния тим от златните времена на българския футбол.

И тогава често разперваше ръце, например след спасена дузпа срещу Мексико, след победен гол на Лечков срещу Германия - това са осминафинал и четвъртфинал на Мондиал, уточняваме. Сега някак безпомощния жест на надежда бе при 1:1 срещу Северна Македония у дома в Лига С - третата по сила, от турнира Лига на нациите.

28 години разлика... Не са малко време, но и пропастта в сравнението не е никак малка.

Има и далеч по-саркастични сравнения, намеци и опити за оригиналност - например препратки към филма "Титаник" и символния жест от палубата... Но няма смисъл да се опитваме да бъдем оригинални и да иронизираме нещо, което е по-скоро тъжно.

А именно такова е състоянието на българския национален отбор по футбол вече от години.

С три победи в официални мачове от 24 двубоя за последните три години, ситуацията не обуславя да упражняваме чувството си за хумор върху отбора...