Пеле е борец и ще спечели и битката с рака, заяви неговият син Единьо, който пое треньорския пост на бразилския футболен клуб Лондрина и спечели с 1:0 първия си мач в щатския шампионат на Параня.

81-годишният Пеле претърпя операция за премахване на тумор в дебелото черво през септември и в момента провежда химиотерапия. Неговият последен престой в болницата бе по-дълъг заради инфекция на уринарния тракт, но трикратният световен шампион вече е изписан и е в дома си в Сантос.

"Той е добре. Здравословните проблеми продължават вече доста време, но моят баща е борец и е бил такъв през целия си живот. Той все още води битка и цялото ни семейство се моли за него. Надяваме се скоро той да се възстанови", каза той, цитиран от агенция Ройтерс.

Единьо, вратар на Сантос през 90-те години на миналия век, не знае дали баща му е гледал победата на Лондрина с 1:0 срещу Тубарао в мач от щатския шампионат на Параня.

"Нямам идея, но така или иначе ще разбера, защото ще му се похваля. За момента обаче е най-важно да подкрепяме него, за да се възстанови възможно най-скоро", добави синът на Пеле.

Единьо, вече на 51 години, по принцип е треньор на формацията до 20 години на Лондрина, но бе временен наставник за неделния мач. Очаква се той да се завърне на старата си длъжност тази седмица, ако бъде назначен нов старши треньор.