Феновете на Левски се отчетоха с поредната успешна инициатива в помощ на любимия си клуб по време на изключителни тежката и неясна ситуация.

Левскарите изкупиха целия капацитет на стадиона "Георги Аспарухов" за 106-годишния рожден ден на клуба в неделя 24 май.

Разбира се, предвид настоящата ситуация в страната, масово събитие с фенове е ясно, че няма как да има. Билетите са абсолютно символични.

Това не бе тайна за феновете, които купуваха билетите само и едниствено с цел да помогнат на клуба, а насреща получава ценната хартийка и надеждата, че са успели да направят своя скромен принос към спасението.

"Сините" фенове продадоха общо 17 836 билета, с които осигуриха приход от 236 152 лева на клуба си.

Почти целият капацитет на стадиона бе от билети на стойност 10 лева, като имаше и 600 ВИП пропуска на символичната стойност от 106 лева. Разбира се, дори и тази сума не е достатъчна да спаси клубът им в този момент, но все пак ще помогне за погасяването на някои належащи плащания.

Продажбата на билети за 106-годишнината обаче ще продължи, като феновете ще могат да ги закупуват до неделя, в символичния час 19:14.

Именно феновете са единственият спонсор на клуба от февруари насам, като за този период събраната от тях сума вече надхвърля два милиона лева.

Практиката с виртуални билети бе въведена още за мача срещу Лудогорец през март, който бе първият отложен двужой след въвеждането на извънредно положение в страната. Няма да е изненада, ако практиката продължи и до края на настоящия шампион, в който всеки двубой ще бъде пред празни трибуни.