Сдружението на привърженици на Левски - Тръст "Синя България", разкритикува начина на управление на клуба от страна на собственика Спас Русев. Тръстът притежава 10% от акциите на клуба. От организацията настояват за промени в структурата и отблелязват основните проблеми през 2018 година, като също така призовават Спас Русев да поеме отговорност за лошото управление.

Публикуваме позицията без редакторска намеса:

"Тръст "Синя България" оценява като крайно незадоволителни спортните резултати на ПФК Левски АД през 2018 г. Смятаме, че те се дължат изцяло на избрания от мажоритарния собственик г-н Спас Русев начин на управление и невъзможността му да се справи със структуриране на клуба, балансирането на бюджета и овладяването на процесите от ежедневната работа, които в крайна сметка рефлектират върху резултатите на отбора. Заради това смятаме, че едноличното управление трябва да води и до еднолична отговорност за резултатите.

Като сериозни проблеми през 2018 г. можем да отчетем:

- Закъсняла или липсваща административна и спортна реформа

- Невъзможността да се попълни ключов пост като спортен директор

- Слаба трансферна политика, чийто резултат е скъп отбор с минимални резултати

- Раздут щат на първия отбор, който пречи на нормалната тренировъчна дейност и натоварва бюджета на клуба

- Липса на качествени попълнения от юношеската школа на клуба

Като конструктивен партньор на мажоритарния акционер, ние смятаме, че единственият път за Левски е да се осъществи анонсираната вече структурна реформа. Тя трябва да стартира с назначаване на изпълнителен директор със съответните правомощия, отговарящи на позицията. Вярваме, че при отклонение от тази посока, както и от постигнатото споразумение през лятото на 2018 г. между Тръст "Синя България" и г-н Спас Русев, единственият адекватен ход от наша страна като миноритарен акционер ще бъде свикване на извънредно общо събрание на клуба с дневен ред, който ще позволи на стотиците акционери в клуба да зададат ясна и категорична насока за управлението на ПФК Левски."