Собственикът на Левски - Наско Сираков, коментира темата около очакваното отдаване на концесия на стадион "Георги Аспарухов".

Той, заедно с целия щаб и всички футболисти на клуба, почетоха паметта на Васил Левски с поднасяне на венци и цветя пред паметника му в столицата.

След това пред медиите Сираков коментира актуалната тема около Левски в последните дни, като сподели, че концесията все още не е факт, но се очавак да това да се случи в най-скоро време. Сираков уточни, след отдаването на концесията механизъм за държавно финансиране за стадиона няма да има, но по този начин по-лесно ще могат да се привлекат частни инвеститори.

Той също така призна, че е поискана държавна помощ за довършването на Сектор "А", но такава е била отказана.

"Държавата не ни е дала стадиона на концесия. Това бе първата стъпка и Павел Колев го обясни изключтелно подробно. Въпреки това, използвам случая да благодаря лично на Бойко Борисов, който направи и невъзможното. Показа, че е съпричастен към съдбата на българския спорт.

И в мечтите, и в плановете ми е. Стадионът е в плановете ми още от получаването на акциите. Това е основното нещо, което ме вълнува. Да, борбата за оцеляване продължава, но ако искаме Левски да стъпи на съвсем друга основа, първото нещо е да намерим партньор и да имаме един европейски стадион. Без това няма как да се получи.

Разбира се, че няма да има държавно финансиране. Ние сме частно дружество. Няма механизъм, по който държавата да отпусне финансиране. Топката е в нас. Стигнем ли до подписване на договор за концесия, много по-лесно ще намерим инвеститори, с които да посторим нов стадион", сподели Сираков.