Мажоритарният собственик на Левски - Наско Сираков, заедно с председателя на Управителния съвет Даниел Боримиров, са учредили дружеството "Бъдеще за Левски - Бизнес Клуб" на 23 март.

На учредителното събрание освен Сираков и Боримиров са присъствали Вяра Великова, Борислав Георгиев и Венцислав Димитров, които попадат в Управителния му съвет.

А в Устава на това ново сдружение е записано, че основните му цели са да обедини привържениците на Левски и да подпомага клуба в изплащането на задълженията му към НАП.

Освен това е заложена подкрепа и финансиране при нужда от развитие на спортно-техническата, маркетинговата и административната дейност на клуба.

Любопитното в случая е, че само преди около година, Наско Сираков бе един от инициаторите на учредяването на "Левски на Левскарите" и дори се превърна в негов член №1.

Вчера обче той заклеми това сдружение и го нарече провал. Причината е, че от сдружението поискаха той да депозира акциите си в клуба, но Сираков категорично отказа да го направи.

Замисълът на "Левски на Левскарите" бе да обедини всички фенове на клуба, които един ден да получат мажоритарния пакет акции и да назначава президенти, които оперативно да управляват Левски, за да се избегне станалия попуялрен като "модел бащица" начин на управление.

Очевиден обаче е разривът между Сираков и огромна част от организираните фенове на Левски, а напускането на Станимир Стоилов все повече задълбочи този скандал.