Основните акционери Наско Сираков и Константин Папазов са изложили фактите пред футболистите на Левски на едночасова среща с тях в понеделник. А те са, че предстои серизно затягане на коланите в клуба, като таванът на заплатите ще е 10 000 лв.

Не е ясно колко от играчите приемат такава реалност и ще останат през новия сезон, след като вече имат да получават по няколко заплати (повечето - за четири месеца назад).

"Който остане сега, ще се превърне в легенда, защото ще е част от спасяването и оцеляването на клуба", изрекъл е Папазов пред футболистите. Опит за мотивиране в труден момент.

Същевременно Левски има интерес към двама защитници, след като очаква да се раздели с още играчи преди старта на новия шампионат. Георги Пашов, който е свободен агент след изтичане на договора му с Жетису (Казахстан), е получил предложение да подпише с гранда.

На "Герена" обаче има огромни финансови проблеми, което може да затрудни такъв договор. 30-годишният Пашов е обект на интерес поне от още два български клуба. Той стигна и до националния отбор през 2019-а, а в нашето първенство е играл за Чавдар (Етрополе), Монтана, Славия, Локомотив (Пд) и Етър.

Друга цел на Левски е също опитен бранител - Мартин Кавдански, който в последния сезон игра за Царско село. 33-годишният централен защитник е юноша на "сините", но никога не е дебютирал за първия тим, а преди 15 години тръгна за френския Мец. Има близо 200 мача в елита на българското първенство.

Очаквано, Левски се разбра със сръбския вратар Зоран Попович и той няма да играе в клуба, въпреки че подписа договор за това още през зимата. При новите условия и финансова криза, "сините" не могат да си позволят стража.

За старта на подготовката в отбора се връщат преотстъпените във Витоша (Бистрица) Атанас Кабов, Диян Иванов и Илия Димитров.

С тима все още тренират чужденците Янис Каргас, Паулиньо, Найджъл Робърта и Стайн Спиерингс, като се очаква обаче нито един от тях дане остане в състава, предвид обявените вече намерения за таван на заплати. Аржентинецът Франко Мазурек дори не се яви на първата тренировка и си търси нов тим в Гърция.